WWFT checklist

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:WWFT
  • Bericht reacties:0 Reacties

WWFT checklist

U kunt met uw bedrijf moeten voldoen aan de eisen die de wet ter voorkoming van witwassen aan u stelt. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de WWFT checklist . Met deze WWFT checklist kunt u zich goed voorbereiden op een eventuele controle van een toezichthouder. Want de overheid ziet streng toe op de naleving van de wet ter voorkoming van het legaal maken van illegaal geld. Hoe u kunt voldoen aan de wet en deze met behulp van een handig tien stappen plan gemakkelijk kunt integreren in uw bedrijf of organisatie, wordt hieronder vermeld.

Hoe kunt u met behulp van de WWFT checklist voldoen aan de wet ter voorkoming van witwassen?

Ten eerste is het voor u van belang dat u uitzoekt of uw bedrijf moet voldoen aan de wet ter voorkoming van witwassen. Indien hiervan sprake is, dan kunt u met behulp van de WWFT checklist op simpele wijze tien stappen volgen waarmee u kunt voldoen aan de eisen die door de wet gesteld worden. Waaronder het melden van ongebruikelijke of verdachte transacties en het uitvoeren van een verplichte identiteitscontrole aangaande potentiĆ«le klanten. Met het volgen van de stappen op deze WWFT checklist kunt u er zeker van zijn dat u niets over het hoofd ziet. U beperkt daarmee risico’s voor uw bedrijf aangaande het in zee gaan met dubieuze klanten dat reputatieschade voor u ten gevolge kan hebben. En u voorkomt een eventuele boete of strafvervolging.

Hoe kunt u de wet ter voorkoming van witwassen gemakkelijk integreren in uw bedrijf of organisatie?

Met gebruikmaking van de checklist kunt u de eisen die vanuit de wet ter voorkoming van witwassen aan uw bedrijf worden gesteld gemakkelijk in uw bedrijfsvoering opnemen. Het vraagt van u om invoering van een structureel beleid. Dat onder andere is gericht op de verificatie van de identiteit van uw klanten. Met hantering van de checklist en de tien stappen volgt u de wettelijke richtlijnen en kunt er zeker van zijn dat eventuele risico’s worden uitgesloten. Zodat u met een gerust hart uw zaken kunt blijven doen.

Geef een reactie