Airco Service in Den Bosch 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Auto
  • Bericht reacties:0 Reacties

 Airco service Den Bosch (auto)

Onderhoud van de airco van je auto is zeer belangrijk. Om ervoor te zorgen dat dat de airco goed blijft werken zal het verstandig zijn om eens in de zoveel tijd onderhoud uit te voeren. Je zult het verschil merken wanneer een airco effectief werkt. Je merkt natuurlijk dat de airco in de zomer goed koelt. De functie van de climate controle zal het ook goed doen. Wat je zult merken is dat beslagen ramen sneller wegtrekken. Met vorst gaat het krabben van ijs van de ruiten een stuk sneller. Wanneer de werking minder wordt is het tijd om de airco na te laten kijken. Het beste is om elk jaar de airco bij te laten vullen. Regelmatig onderhoud kan ook voorkomen dat je vervelende geuren krijgt, schimmelvorming, een minder goed werkende airco of zelf een defecte airco.

Het effect van een airco

De airco zorgt dus voor meer dan alleen het koelen. De ruiten zullen minder snel beslaan als je gebruik kan maken van een airco. De airco zorgt ook voor een goede klimaatbeheersing. Zo houd de airco de temperatuur stabiel en verminderd het luchtvochtigheid. Het houdt dus letterlijk een prettig klimaat in de auto. Op het moment dat het minder goed werkt zou je merken dat de auto sneller beslaat, merken dat het minder koud wordt, het langer duurt om temperatuur te regelen en ook hele andere dingen zoals nare luchtjes bij het aanzetten van de airco.

Onderhoud van een airco

Om veel redenen is het dus belangrijk dat je de airco goed onderhoud. In het ergste geval kun je vervelende bacteriën schimmels krijgen die je de auto inblaast. Als je de airco op tijd reiniging kan dit voorkomen worden. Ook is het voor de werking van de airco en om defecten te voorkomen is beter om regelmatig de airco te laten reinigen. Eens per jaar is het verstandig om de airco bij te laten vullen. Zo voorkom je dat de werking van de airco minder wordt. Onderhoud is eens per vijf jaar noodzakelijk. 

Geef een reactie