Hoe kom ik bovenaan in Google te staan?

bovenaan in google

Als je met je bedrijf bovenaan in Google wilt staan, moet je op een aantal zaken letten. Allereerst wil je jezelf natuurlijk onderscheiden met een aanbod van producten en diensten. Daarnaast is het van belang om te investeren in een SEO-vriendelijke website om bovenaan in Google te staan. Verder is aantrekkelijk content van belang. Ten slotte is offline en online marketing essentieel om goed gevonden te worden in Google.

 

Drie elementen die je zoekpositie vergroten of verkleinen

Allereerst is het essentieel om meer bezoekers naar jouw website te krijgen. Drie termen hebben allemaal invloed op jouw positie in de zoekresultaten van Google, namelijk: relevantie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Wanneer een aantal van deze kenmerken niet goed scoort, zie je dit meteen terug in je ranking op Google. Hoger in Google komen te staan is dus een specialistische klus waarbij verschillende elementen komen kijken.

 

 

Tips om hoger in Google komen te staan

Allereerst is content marketing een effectieve manier om hogere zoekresultaten te behalen. Als je een blog gaat schrijven voor je website moet je rekening houden met de SEO structuur van de blog en de inhoud. Verder is het van belang dat je goede keywords uitkiest om gevonden te worden in Google. Deze keywords moeten vaak worden gebruikt door je doelgroep. Verder is het handig om afbeeldingen te optimaliseren op de manier hoe Google deze scant. Als je de afbeeldingen verkleint zullen ze sneller laden. Ook scant Google de bestandsnaam van de afbeelding. Het is dus van belang dat dit een relevante bestandsnaam is die betrekking heeft op het artikel. Je slaat een afbeelding dus nooit op als 139933.jpg. Verder kun je een alt-tekst bij de afbeelding schrijven zodat deze wordt weergeven wanneer de afbeelding niet laadt.  Een andere strategie is linkbuilding om hoger in Google te komen. Dit kun je doen door op een andere site dan jouw eigen site een blog te plaatsen met linkjes die doorverwijzen naar jouw site.

Geef een reactie