Verse babyvoeding beter dan potjesvoeding?

verse baby voeding

Vanaf zes maanden mag je baby meer eten dan alleen maar (moeder) melk drinken. Dan heeft je baby meer gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen nodig. Het is dan ook de hoogste tijd om hem nieuwe smaken te leren ontdekken. Vaste voeding eten lukt je baby niet van de eerste keer. Alles wat anders smaakt dan (moeder) melk zal hij of zij niet lekker vinden. Na veel proberen zal hij verse babyvoeding  wel weten te waarderen.

Zelf gemaakte babyvoeding 

Wanneer je baby vaste voeding mag eten heb je de keuze tussen zelf verse babyvoeding of kant en klare potjesvoeding. Producenten van babyvoeding controleren hun producten zo streng op ontelbare parameters dat de kwaliteit ervan kan worden gegarandeerd. Heb je genoeg tijd, dan kun je je babyvoeding zelf maken. Zo ben je zeker dat alle gebruikte ingrediënten vers en gezond zijn en kun je heel wat besparen.

Je baby mag nog niet alles eten

Bij verse babyvoeding die je zelf klaarmaakt moet je zeker rekening houden met wat je baby van een jaar best nog niet eet. Bij potjesvoeding moet je daar geen rekening mee houden. Dat doen diëtisten in jouw plaats. Baby’s vanaf een jaar eten best nog geen:

  • Rauw vlees en rauwe vis
  • Rauwe eieren
  • Kaas en smeerkaas
  • Broodbeleg en honing
  • Suiker en zoetigheden
  • Witte soorten brood
  • Kant en klare Vruchtensappen
  • Zout
  • Schaal- en schelpdieren

Samen eten

Hoe je hiermee rekening dan mag zoon- of dochterlief best samen met het ganse gezin eten. Zorg voor een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon, zo krijgen alle gezinsleden alles naar binnen om gezond te functioneren. Je wordt ook nooit geconfronteerd met een tekort aan gezonde voedingsstoffen. Dat is oorzaak van een verzwakt immuunsysteem en van een lagere natuurlijke weerstand. Dat vergroot de kans op verkoudheden en bronchitis. Als je kunt maak je baby’s voeding best zelf. Heb je niet genoeg tijd of geen zin? Dan mag je je niet schuldig voelen. De kwaliteit van potjesvoeding is vergelijkbaar met zelf gemaakte babyvoeding. Je doet je baby niets tekort.

Geef een reactie