Coaching met paarden helpt vooral bij angst, depressie en psychische klachten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Coach
  • Bericht reacties:0 Reacties

Coaching met paarden Amsterdam

Kamp je al enige tijd met angst, depressie of met andere psychische klachten en raak je er maar niet van verlost? Dan is het inschakelen van een paardencoach of therapeut wellicht een goed idee. Paardentherapie en coaching met paarden zijn nu ook bij ons populair. Maar wat is paardencoaching en therapie nu eigenlijk.

Prooi- en kuddedieren

Zo staan paarden constant in verbinding staan met hun omgeving en met de andere paarden uit hun kudde. Paarden zijn daardoor opvallend gevoelig voor alle vormen van niet verbale communicatie. Zo kunnen we bijvoorbeeld achterhalen of andere dieren uit hun omgeving een bedreiging vormen voor hun kudde. Binnen hun kudde zijn paarden meesters in het lezen van de lichaamstaal van hun kuddegenoten. Ze voelen zelfs aan wanneer andere paarden uit hun kudde zelfzeker, gestrest, ziek of vermoeid zijn. Ze doen ook iets met deze informatie. Wanneer een roofdier de kudde nadert, waarschuwt een paard zijn kudde. Is een paard uit hun kudde ziek, dan zullen ze dat zieke dier extra beschermen. Paarden nemen zelfs stress van elkaar over, om het daarna weer los te laten.

Mensen maken deel uit van hun kudde

Wanneer paarden in contact komen met mensen aanzien ze die als leden van kun kudde. Ze vangen niet verbale boodschappen op en reageren op signalen die ze opvangen. Daarmee gaan de paardencoaches en therapeuten dan de slag om je klachten te verhelpen.

Observeren

Coaches en therapeuten observeren het gedrag van het paard waarmee hun patiënt in interactie gaat. De begeleider geeft deze observaties samen met eventuele vragen terug aan zijn patiënt. Deze laatste krijgt ze meer en beter inzicht in zijn gevoelens, situaties of interacties met anderen.

Gedrag veranderen

De therapeut wil zo het gedrag van zijn patiënt aanpassen om allerlei conflicten te voorkomen. Woon je in de regio Amsterdam, voel je al langer iets voor paarden en wil je je klachten eindelijk oplossen? Dan ben je zeker geholpen met Coaching met paarden Amsterdam.

Geef een reactie