Fysiotherapie

Fysio bergen op zoom

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bepaalde bewegingen, zoals door pijn in spieren en gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. Een therapeut kan het lichaam weer beter laten functioneren en de pijn verminderen, door bepaalde behandelingen en het geven van oefeningen. Tijdens je eerst afspraak zal de fysio een vragenlijst met je doornemen of ze maken een totaalscan van je lichaam. Want de oorzaak van de pijn kan op een hele andere plaats ontstaan.

Fit worden

Het belangrijkste doel is om weer zo mobiel als mogelijk te worden. Daarom wordt er een behandelplan gemaakt op jouw eigen kunnen. Je kunt de therapie aanvullen met oefeningen die je thuis kunt doen, of deze met de begeleiding van een trainer. Zo is er een fysio in Bergen op Zoom die een totaalprogramma aanbiedt. Je kunt er eerst een fitcheck laten doen. Hier wordt de hele situatie in kaart gebracht, hartslag, bloeddruk, kracht enz. Daarnaast kun je kiezen voor een traject van bijvoorbeeld 15 weken waarin je begeleid wordt om weer fit te worden.

Soorten fysiotherapie

De meeste mensen kennen de algemene fysiotherapeut. Maar je hebt ook therapeuten speciaal voor bekkenklachten. Zij richten zich speciaal op de bekkenbodem, onderrug, bekken en buik. Voor de kinderen is er een speciale kinderfysio. Zij richten zich op de kinderen waarbij de beweging ontwikkeling langzamer gaat of afwijkt van het gemiddelde. Arbeidsfysiotherapie houdt zich bezig met lichamelijke klachten en aandoeningen die zijn ontstaan op het werk of die het werk beperken. Zo zal je ook wel de manueel therapeut kennen. Deze houdt zich bezig met oplossingen met name op het gebied rond de wervelkolom. En natuurlijk de sportfysiotherapie. Zij helpen met het herstellen van de blessure opgelopen bij het sporten. En zorgen ervoor dat je uiteindelijk jouw sport weer kunt beoefenen. Zo zie je, er zijn genoeg praktijken waaruit je kunt kiezen om van je problemen afgeholpen te worden. Succes met de revalidatie.

Geef een reactie