Rijbewijs halen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Auto
  • Bericht reacties:0 Reacties

Motorrijbewijs halen

Hoera, je bent 18 jaar geworden en je mag rijlessen nemen. Misschien heb je je al ingeschreven bij een rijschool in de buurt en heb je al een proefles gehad. Jij wilt een auto leren besturen en daarna een toffe auto kopen, zodat je niet meer hoeft te fietsen. Als je een proefles hebt gehad kun je een lespakket bestellen. Hiermee bestel je een bepaald aantal rijlessen, bv 35 lessen, en je aanvraag voor het praktijkexamen. Maar je kunt natuurlijk ook een uitgebreid pakket bestellen waarin zelfs het theorie-examen zit en een eendaagse theoriecurcus. Als je gaat rijlessen wordt je opgehaald voor de deur en aan het eind van de les ook weer teruggebracht. In de tussentijd leer je hoe je moet schakelen, gasgeven en om je heen kijken. Als je dit goed beheerst kun je je rijbewijs halen.

Motorrijbewijs halen

Motorrijden geeft een gevoel van vrijheid en is voor veel mensen de ultieme manier om erop uit te gaan in het weekend. Het is leuk om te doen in je eentje, maar zeker ook met een groep. Er worden dan ook regelmatig tourritten georganiseerd. Om te mogen rijden moet je eerst je motorrijbewijs halen. Een motor besturen is namelijk een heel ander verhaal dan een auto besturen. En het is heel belangrijk om de motor te leren beheersen. Naast je rijbewijs moet je ook een goed zittend motorpak en een goede helm aanschaffen. Want veiligheid staat voorop!

Scooterrijbewijs halen

Als je 16 bent mag je al een scooter besturen, maar tegenwoordig moet je hier ook een scooterrijbewijs voor halen. Je krijgt een aantal lessen, een theorie-examen en een praktijkexamen. Als je je rijbewijs hebt behaald, heb je behoorlijk wat vrijheden om van A naar B te komen, en sneller dan dat je op de fiets gaat. Je mag namelijk rijden op de stoep, op het fietspad en in sommige gevallen ook op de rijbaan.  Veel rijplezier allemaal!

Geef een reactie